Strandpaviljoen Pier 32

img_0012

Om precies 14.30 kwamen we aanrijden bij het Savornin Lohmanpad en werden door Nico in zijn Zwitserse jeep opgehaald om met alle instrumenten, en dat zijn er heel veel, naar Strandpaviljoen Pier 32 gereden te worden. We speelden buiten onder de blote hemel. Tuurlijk, het was prachtig weer dus dat moest kunnen. We hadden echter een klein probleem: onze pumps konden we niet aan vanwege de vlonders. Onze hakjes zakten nl. door de spleten. Niet getreurd: dat losten we op door gewoon op slippers op te treden en demonstratief de hakjes aan de monitoren te hangen. In groten getale kwamen de fans al aangestormd. Karins moeder vierde haar verjaardag ter plekke en er werd taart uitgedeeld en gezongen, dus de stemming zat er meteen goed in. Na uitgebreid installeren, soundchecken en de boel aansluiten konden we dan om 16.00 uur beginnen. De zon deed zijn uiterste best en de zweetdruppels dropen van onze voorhoofden; een van ons had gewoon haar short aangehouden vanwege de warmte. Onze pianiste daarentegen trok daarna haar steeds verder uitscheurende spijkerbroek aan vanwege de later intredende kou’. Too much butt voor die strakke legging… Wat een goede dag hadden we uitgekozen. Het was de laatste mooie zomerdag van september. Rond 18.00 uur kwam er een koufront uit zee aanzetten, maar gelukkig waren er genoeg dekentjes waardoor het publiek er nog warmpjes bij zat. Ons uitzicht op de Noordzee was prachtig en dat gaf zeker een meerwaarde aan ons optreden. Dank aan de organisatie die ons uitgenodigd had met dank ook voor de lekkere maaltijd, die we daarna gepresenteerd kregen. Na ons optreden en voldaan, – yeah we are – hungry women, but don’t forget to feed our head, bracht Nico de instrumenten met de jeep weer keurig terug en wij liepen met dekentjes om terug door de duinen in de schemering naar onze auto’s. Pier 32, wij komen volgend jaar graag weer terug.

img_0014

 

BB Queenies in de Kleischuur te Gouda

DSC_0716_BWeb

 De Queenies op Koningsdag in mijn restaurant. Toepasselijker kan het niet dacht Marleen Swagemakers, eigenaresse van de Kleischuur in Gouda. Zo gezegd, zo gedaan en afgesproken met buurvrouw Geerlande, onze saxofoniste. Om 13.00 uur begonnen we met opbouwen, omringd door kinderen die belangstellend kwamen kijken, terwijl hun vaders en moeders genoten van al het biologische en duurzame lekkers dat de Kleischuur te bieden heeft. Vragen werden gesteld over de contrabas van Ellen:” Wow, is dat een gitaar?” en getrommeld werd er op de bongo’s, staand op de tenen om maar bij de trommels te kunnen. Om 14.00 uur startten we met ons eerste nummer: Hungry woman. Zeer toepasselijk voor in een restaurant. Maar luisterend naar de tekst……

Yeah, I’m a hungry woman,

Feed me like I want to be fed.

Well, you can feed my body,

But you really gotta feed my head.

….wordt er toch iets anders bedoeld dan alleen maar het vullen van de maag. Tijdens het spelen vulde het restaurant zich met enthousiaste mensen en werd er achter een wijntje en biertje meegedeind op de muziek. De kinderen dansten met ons mee en de meisjes keken geboeid naar onze kleurrijke pumps. Tijdens de tweede set werd het gangpad ineens een dansvloer! Heerlijk swingen op Beast of burden van Bette Midler. Buiten scheen de zon, regende het en was het koud! In de gracht voer één van onze collega-koninginnen, statig, oranje, wuivend naar het gepeupel. Binnen was het warm, smaakte de borrel en was het genieten van de muziek.

Applaus en enthousiaste reacties maakten onze Koningsdag 2016 tot een geslaagd optreden!!!

Optreden Personeelsvereniging Belastingdienst den Haag 31 maart 2016

DSC03034

Op 25 februari hebben wij de sterren van de hemel gespeeld op een receptie bij de Belastingdienst voor één van de meest gewaardeerde en langstzittende medewerkers!

En het optreden is zo goed bevallen, dat we terug mogen komen op 31 maart voor de jaarlijkse personeelsborrel. Het bestuur gebruikt de middag om zittende leden in het zonnetje te zetten en nieuwe leden te werven. Fijn dat wij daar een grote bijdrage aan mogen leveren.

Aan het eind van de middag (bij de Belastingdienst is dat al om 15.30 uur 😉 , stromen de eerste mensen binnen. Er staan verrukkelijke drankjes klaar en overheerlijke hapjes. Wat een verwennerij. Ook de BBQueenies worden niet vergeten. Iesje, dank voor jullie gastvrijheid!

We hebben met veel plezier gespeeld. Geerlande deed een poging een ieder op de dansvloer te trekken maar het was veel te gezellig met elkaar, dus dat bewaren we voor de volgende keer!

DSC02964

DSC03114

De Conckelaer vrijdag 28 augustus 2015

11950346_955130291210490_7285612487926852521_o

Mink Out, onze gastheer in de Conckelaer Voorburg, heeft alles uit de kast getrokken om de BBQueenies aan te kondigen in de regionale bladen, op zijn eigen site en op Facebook. “Op veler verzoek……….”, en dat klinkt ons als muziek in de oren. We voelden ons dan ook erg welkom!  Dank je Mink en collega’s.

Tegen 21.00 uur nestelden de eerste vrienden, familieleden en stamgasten zich aan de bar, aan de nog beschikbare tafeltjes en buiten op het terras. De sfeer was optimaal, in de eerste plaats omdat wij erg veel zin hadden om te spelen en Geerlande weer lekker uit haar dakje ging op haar sax. In de tweede plaats en niet geheel onbelangrijk, omdat onze enthousiaste (trouwe) fans en vele andere bezoekers de dansvloer opgingen. Heerlijk, hoe meer hoe beter!

Een groepje pappa’s (jawel……..tijdens hun wekelijkse (?) stapavondje), bekeek ons eerst eens met een schuin oog en in elke hand een glas. “Die schoenen zijn wel leuk, maar de gemiddelde leeftijd? Ik weet het niet hoor”.

Maar, beste lezers, als het bier is in de man, dan is het met die wijsheid snel gedaan en konden zij ook ruiterlijk toegeven dat zij zich erg vergist hadden en onze band toch wel heel leuk, goed en bijzonder is. Dank jullie wel mannen!

Het was een topavond!

Café Baba te Antwerpen 19 juli 2015 door Monica Verschoor

 

2015-07-19 16.02.22

 

Tomtommertijd….of een mislukte Belgenmop…

Tot grote verbazing van zowel Karin als mijzelf vond mijn Tomtom moeiteloos het ingevoerde adres in Antwerpen. Desondanks was ik blij met Karin naast mij, want anders had ik voor een sanitaire stop gewoon een afslag genomen in plaats van een soort ventweg langs de benzinepomp alwaar ik mij in strompeldraf naar het toilet begaf. Dat kostte overigens 0,50 cent, en de jongeman achter de balie bij wie ik mijn tientje moest wisselen, telde tergend langzaam het wisselgeld uit dat ook iemand voor mij voor het toilet nodig had, waarop ik steunend siste:’ Schiet op schiet op, ik moet ontzéttend nodig!’ Overigens zonder versnellend effect, zodat ik net op tijd het toilet in kon schieten.

Precies op tijd arriveerden wij desalniettemin bij Café Baba, waar Judith en Geerlande pas een uur later aankwamen, want…..(hihi) Geerlande had verzuimd om ‘België’ op haar Tomtom in te stellen, en tja, van de bestemming ‘Antwerpen in Nederland’ raakte de Tomtom uiteraard geheel van de leg.

Ontspannen en goedgehumeurd (..not..) kwam Judith binnenrennen met de kreet ‘ik vind het helemaal niet erg als iedereen even helpt met sjouwen’ (of woorden van gelijke strekking).

2015-07-19 14.35.51

We startten toch ruimschoots op tijd, de akoestiek klonk prima en mijn nieuwe Nord beviel uitstekend. Volgens Marijke ‘stuurde hij veel beter uit’ dan mijn Yamaha, die nog steeds goed voldoet, maar de Nord Stage die ik van mijn lieve vriend Wouter cadeau(!!!) heb gekregen, swingde de pan uit en had o.a. een heerlijk Hammondgeluid, dat amper van een echte Hammond te onderscheiden is.

Voorts werden we overladen met schotels vol delicatessen: garnalen, kip, overheerlijke sandwiches, desserts, soep, het kon niet op, wat een voortreffelijke keuken! En al die aardige mensen!

Ook het weer knapte zomaar op van druilerig c.q. somber onderweg naar zonnig en gewoon heet, zeker toen we klaar met spelen waren en buiten van een drankje en een hapje zaten te genieten van weer een ontspannen en superfijn optreden.

Het gemis van Ellen – die ons in de steek heeft gelaten om in Italië vakantie te vieren – werd door Judith op basgitaar en mijzelf op Nordbasgitaar enigszins gecompenseerd, maar uiteraard gaat er niets boven een live contrabas met een altijd goedgemutste en aanminnig glimlachende Ellen eraan vast…

Als alle beloftes van enkele superenthousiaste gasten worden waargemaakt, levert dit optreden nieuwe optredens op, maar waar en wanneer verklappen we pas als het zover is..

Tot die tijd genieten we na van dit heerlijke optreden in Antwerpen, in café Baba waar we gastvrij onthaald zijn door het cafépersoneel en in eerste instantie de Nederlandse gastvrouw, dankzij wie wij ons debuut in België hebben kunnen maken!

Als het aan ons ligt, wordt dit vervolgd!!

2015-07-19 16.58.18

Gevonden!

Geerlande--100-©Charles-Groeneveld-20150811Yes, we hebben een kersverse blazerin gevonden! of heet ze een blazeres? Anyhow we gaan stevig aan de slag en hebben er zin in. Geerlande welkom! We houden iedereen op de hoogte van onze toekomstige optredens. Klap op de vuurpijl is natuurlijk ons uitstapje naar Zweden binnenkort. Keep you all posted!

Wij zijn op zoek naar een nieuwe Blazerin

BB Queenies, een band bestaande uit vijf vrouwen, zoekt een swingende (bij voorkeur alt-)saxofoniste of bespeelster van een ander blaasinstrument (bv trompet of klarinet), die kan scheuren, ’raken’ en improviseren en in zoveel mogelijk toonsoorten met mooie toon kan spelen.

Wij spelen eigen nummers en alles wat bluesy, poppy, jazzy of funky klinkt. Zo staan nummers van Wouter Hamel, Jamie Cullum en de Pointer Sisters op ons repertoire. Wij spelen niet alleen snelle, maar ook enkele langzame nummers zoals Don’t  wait too long van Madeleine Peyroux. Wij geven aan al deze stijlen een humoristische en bluesy “twist.”

Als het je leuk lijkt om onze gelederen te versterken, goed kunt improviseren, liefst ook noten kunt lezen, en het prima vindt om in de spotlights te staan, dan is onze band misschien iets voor jou.

Wij treden gemiddeld twee keer per maand op en dit jaar staan zelfs enkele optredens in Zweden gepland. We repeteren 1x in de twee weken op dinsdagavond in Den Haag, waarbij je uiteraard ook thuis eea instudeert.

Nieuwsgierig? Kijk eens naar de filmpjes op onze YouTube pagina en neem gerust contact op via het contactformulier.

Ons laatste optreden voor 2014

Ondanks storm, hagel en andere barre weersomstandigheden was het volle bak in de Regentenkamer in den Haag op 11 december. Voorlopig was dit ons laatste optreden voor dit jaar. We wensen iedereen een fijne kerst en een knallend uiteinde, en hopen jullie natuurlijk in 2015 op de diverse podia te zien.

10830910_807998329257021_6657617264279079531_o1799899_807998342590353_7989708206265854869_o-2