Café Baba te Antwerpen 19 juli 2015 door Monica Verschoor

 

2015-07-19 16.02.22

 

Tomtommertijd….of een mislukte Belgenmop…

Tot grote verbazing van zowel Karin als mijzelf vond mijn Tomtom moeiteloos het ingevoerde adres in Antwerpen. Desondanks was ik blij met Karin naast mij, want anders had ik voor een sanitaire stop gewoon een afslag genomen in plaats van een soort ventweg langs de benzinepomp alwaar ik mij in strompeldraf naar het toilet begaf. Dat kostte overigens 0,50 cent, en de jongeman achter de balie bij wie ik mijn tientje moest wisselen, telde tergend langzaam het wisselgeld uit dat ook iemand voor mij voor het toilet nodig had, waarop ik steunend siste:’ Schiet op schiet op, ik moet ontzéttend nodig!’ Overigens zonder versnellend effect, zodat ik net op tijd het toilet in kon schieten.

Precies op tijd arriveerden wij desalniettemin bij Café Baba, waar Judith en Geerlande pas een uur later aankwamen, want…..(hihi) Geerlande had verzuimd om ‘België’ op haar Tomtom in te stellen, en tja, van de bestemming ‘Antwerpen in Nederland’ raakte de Tomtom uiteraard geheel van de leg.

Ontspannen en goedgehumeurd (..not..) kwam Judith binnenrennen met de kreet ‘ik vind het helemaal niet erg als iedereen even helpt met sjouwen’ (of woorden van gelijke strekking).

2015-07-19 14.35.51

We startten toch ruimschoots op tijd, de akoestiek klonk prima en mijn nieuwe Nord beviel uitstekend. Volgens Marijke ‘stuurde hij veel beter uit’ dan mijn Yamaha, die nog steeds goed voldoet, maar de Nord Stage die ik van mijn lieve vriend Wouter cadeau(!!!) heb gekregen, swingde de pan uit en had o.a. een heerlijk Hammondgeluid, dat amper van een echte Hammond te onderscheiden is.

Voorts werden we overladen met schotels vol delicatessen: garnalen, kip, overheerlijke sandwiches, desserts, soep, het kon niet op, wat een voortreffelijke keuken! En al die aardige mensen!

Ook het weer knapte zomaar op van druilerig c.q. somber onderweg naar zonnig en gewoon heet, zeker toen we klaar met spelen waren en buiten van een drankje en een hapje zaten te genieten van weer een ontspannen en superfijn optreden.

Het gemis van Ellen – die ons in de steek heeft gelaten om in Italië vakantie te vieren – werd door Judith op basgitaar en mijzelf op Nordbasgitaar enigszins gecompenseerd, maar uiteraard gaat er niets boven een live contrabas met een altijd goedgemutste en aanminnig glimlachende Ellen eraan vast…

Als alle beloftes van enkele superenthousiaste gasten worden waargemaakt, levert dit optreden nieuwe optredens op, maar waar en wanneer verklappen we pas als het zover is..

Tot die tijd genieten we na van dit heerlijke optreden in Antwerpen, in café Baba waar we gastvrij onthaald zijn door het cafépersoneel en in eerste instantie de Nederlandse gastvrouw, dankzij wie wij ons debuut in België hebben kunnen maken!

Als het aan ons ligt, wordt dit vervolgd!!

2015-07-19 16.58.18

3 reacties op “Café Baba te Antwerpen 19 juli 2015 door Monica Verschoor

  1. En waar is mijn spannend verhaal? dat ik al minstens 10 minuten op mijn bankje voor mijn huis aan het wachten was ? Gepakt en gezakt ja!!! maar dan wel 1 dag eerder…GRRRR…

    1. Tja…daar was ik niet bij…ik had het veel spannender gevonden als je daar inderdaad heen was gegaan en dan hihi erachter was gekomen dat het de volgende dag was…Wat had je gedaan? Ik neem aan daar overnacht ofzo? Trouwens: je had kunnen weten dat er iets niet klopte, want ik ben ALTIJD te vroeg of exact op tijd!! 😉

Geef een reactie